Търсене

UV Light - Добре утвърдена технология за дезинфекция


UV светлината може ефективно да "убие" (деактивира или унищожи) микроорганизми като вируси, бактерии, мухъл За да унищожат микроорганизмите, UV лъчите проникват в мембраната на клетката, унищожават ДНК и така спира способността му да се възпроизвежда и размножава.Тъй като тази честота на светлината се филтрира от земната атмосфера, микроорганизмите нямат защита срещу нея. Този разрушителен ефект обяснява защо можем да използваме UV антибактериални лампи за дезинфекция и стерилизация.

Защо UV светлина?

Повече от век учените знаят, че определени честоти на светлината имат пагубен ефект върху живота на микробите.


Дезинфекцията с ултравиолетова светлина сега се използва широко в болниците и лаборатории за саниране на инструменти и работни повърхности и за предотвратяване на разпространението на потенциално смъртоносен въздушен инфекциозен заболявания.

UV светлина като средство за пречистване без химикали

UV светлина - добре установенa технология за дезинфекция


Вече знаем, че излагането на ултравиолетова светлина в обхвата на 254 NM (UV-C лента) разрушава ДНК на микроорганизмите по този начин предотвратявайки възпроизвеждането им, като по този начин ефективно ги убива.


Дезинфекцията с UV светлина се използва широко в болници и лаборатории за дезинфекциране на инструменти и работни повърхности и за предотвратяване на разпространението на потенциално смъртоносни инфекциозни заболявания във въздуха.


Технологията се използва от хранително-вкусовата промишленост за стерилизиране на храната преди опаковките и системите за пречистване на вода, големи и малки, сега включват UV светлина като средство за пречистване без химикали.


Качество на въздуха на закрито - Според EPA вътрешното замърсяване на въздуха често е пет пъти по-лошо, отколкото на открито и представлява значителен риск за здравето. UV-C светлинатаподобрява качеството на въздуха в помещенията чрез стерилизиране на плесен, бактерии, вируси и алергени от въздуха, докато циркулира през централната въздушна система.Научно доказано е, че ползване на климатични системи води до увеличение на алергиите и респираторните проблеми. Мухълът, вирусите и бактериите се разрастват в топлообменника и дренажната тръба на климатика и се разпространяват чрез вентилирането.

При циркулирането на въздуха през вътрешното тяло част от микроорганизмите се разпространяват във въздуха и помещението в което се намира. Наличието на мухъл в климатика довежда до намалена ефективност на


топлообменниците. Но това е най-малкият проблем. Някои съставки на мухъла (токсините) създават сериозни и понякога животозастрашаващи реакции, включително алергия, астма, свръхчувствителност, пневмонии, а в някой изключително тежки случаи - кървене на белия дроб.


Fresh Aire UV продуктите се грижат за здравето и енергоспестяването. Fresh-Aire UV произвежда широка гама от продукти с UV светлина, предназначени да намалят потреблението на енергия и поддръжката на системата и да увеличат експлоатационния живот на оборудването.

Продуктите се отнасят за отоплителни, вентилационни и климатични системи, вентилаторни конвектори, мини-сплитове, търговски вентилационни системи, машини за лед .LEED Акредитация - Технологиите на Fresh-Aire UV отговарят на изискванията за LEED акредитация за качество на околната среда на закрито, чрез намалено потребление на енергия и намалена поддръжка на системата и почистване с опасни химикали.


Fresh-Aire UV се стреми да направи възможно най-ефективните, надеждни и безопасни продукти за пречистване на въздуха.

Нарастващата загриженост относно безопасността на озона и други реактивни окислители във въздуха за отстраняване на миризми и неотдавнашната позиция на ASHRAE за филтриране и почистване на въздуха дават ясно да се разбере, че нашата индустрия трябва да се промени.

Днес много пречистватели на въздуха все още излъчват големи количества озон или други окислители във въздуха в заетите пространства като средство за атака на миризми и микроорганизми във въздуха, като този подход очевидно не е безопасен.

Семейство продукти Fresh-Aire UV ® - не всички централни климатични и вентилационни системи са едни и същи, но
за щастие има продуктите на Fresh-Aire UV, които са съвместими  с всички, независимо от марката производител и годините експлотация!

Моля, свържете се с Fresh-Aire UV – България, гр. София 1407,

бул. Джеймс Баучер 99-101, офис 6

e-mail: office.greentechclima@gmail.com , тел. + 359 888 330 479, за да обсъдим Вашето конкретно приложение!0 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички