Търсене

Спасете се от конденза, влагата и мухъла ЗАВИНАГИ!!! Добрата вентилация снижава енергийните разходи!Мухълът е най-разпространената форма на гъбички, срещани на Земята. Това са плесени, дрожди, праханки и гъби. Те не се класифицират нито като растения, нито като животни. В българския тълковен речник „плесен“ се определя като паразитен низш организъм (вид гъбичка), който вирее във влажни и непроветриви места; мухъл. Някои съставки на мухъла (токсините) създават сериозни и понякога животозастрашаващи реакции, включително алергия, астма, свръхчувствителност, пневмонии, а в някой изключително тежки случаи - кървене на белия дроб. Минималната потребност от свеж въздух на един човек е 20 куб.м/час. За оптимален комфорт и добро самочувствие са необходими до 60 куб.м/час свеж въздух на един човек при относителна влажност 45%-55%.


В съответствие със санитарните норми и правила скоростта на въздухообмена в помещението трябва да бъде 0,5 м/сек. Това означава, че въздухът не само трябва да влиза в помещението, но и да се изтегля оттам, за да се осъществи добра циркулация.

Вентилационни системи на Titon, UK с възстановяване на топлина (MVHR)

Какво е MVHR?

Механичната вентилация с рекуперация на топлина ( MVHR ) е централно разположен непрекъснато работещ механичен вентилатор за подаване и отвеждане, който извлича въздух чрез въздуховоди от зони за производство на влага или „мокри помещения“, като кухни и бани, за да премахне миризмите и прекомерната влажност. Този въздух се предава през топлообменник, който прехвърля голяма част от топлината на извлечения въздух към входящия въздух, който след това се разпределя в обитаемите помещения чрез въздуховоди.

Цялата вентилация на сградата се поддържа от постоянен поток въздух между входните и изходните точки. Устройството за ускоряване осигурява бързо извличане, когато е необходимо за отстраняване на по-високи нива на замърсители.

Механична вентилация с рекуператор на топлина на Titon, UK е сертифициран за пасивни къщи - представлява енергийно ефективно решение за осигуряване на контролирана вентилация в жилищни и търговско-промишлени сгради с редица преимущества пред традиционните вентилационни изделия – например автоматизиран контрол и летен байпас. Специално проектирано за съответствие със съвременните строителни разпоредби и цели по енергийната ефективност. Тази система е предназначена за съхраняване на топлината, която иначе се губи през вентилацията, за намаляване на необходимото отопление – особено в по-плътно изолирани сгради.

Гледайте: Как работи механичната вентилация с възстановяване на топлината (MVHR) :


3 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички