Търсене

Риск от бактериални инфекции във фитнес и SPA центрове!


Според Международната асоциация по здравеопазване, SPA центрове и спортни клубове са предпочитани от хора, които се опитват да се ангажират със собственото си здраве и уелнес. Последното нещо, което всеки от тях иска, е да рискува здравето си, като се зарази с вирус или бактериална инфекция.


Собствениците на клубове обаче могат да се справят с видимата мръсотия, но тази миризма на съблекалнята не е пот - тя всъщност е бактерии. Едно проучване, публикувано от FitRated.com, установява средно, че пътеките за бягане, велоергометрите и свободните тежести имат повече от 1 милион образуващи колонии единици бактерии на квадратен инч. Това включва бактерии, за които е известно, че причиняват кожни инфекции, пневмония и септицемия. За да поставим тези цифри по-нататък в перспектива - това са повече бактерии от това, което обикновено намирате на обществена тоалетна седлка!Друго проучване установи, че вируси (обикновено риновируси) са открити в 63% от оборудването във фитнес центровете. Същото проучване установи, че стандартната дезинфекция на оборудването всъщност не защитава ефективно срещу излагане на вируси.Спортните съоръжения от всякакъв тип, включително спортни зали, центрове за бойни изкуства, студия за йога и т.н., са предразположени към проблеми с качеството на въздуха в помещенията. Контролът на миризмите е очевидна загриженост, както и рискът от инфекциозно заболяване, пренасяно по въздуха. Клиентите очакват безопасна и комфортна среда за тренировка и Fresh Aire UV дезинфекционни системи могат да помогнат.

Fresh Aire UV дезинфекционни систем се монтират вътре в ОВК системата

на охладителната серпентина. Той потиска биофилма върху турбината и може да намали нуждата от скъпо почистване и поддръжка. Той също така подобрява качеството на въздуха в помещенията (IAQ), като деактивира биологичните патогени бактерии, пренасяни във въздуха, докато преминават през системата. Ако контролът на миризмите е приоритет, помислете за добавяне на APCO Rack Kit към основната система.Ако качеството на въздуха в помещенията е най-високият приоритет, помислете за монтираната във въздуховода ADS система . Ориентацията му (успоредна на въздушния поток) води до по -дълго време на излагане на UVC, увеличавайки максимално деактивирането на патогени бактерии, пренасяни във въздуха, като вируси, бактерии, плесени и алергени.
За съоръжения с вентилатори или пещи до 9 тона система APCO-X или APCO-Mag може да осигури значително подобрено качество на въздуха в помещението и контрол на миризмите, както и дезинфекция на ОВК системите.
UV CleanLight Sanitizing WAND е мобилен уред за дезинфекция с UV светлина, приложим навсякъде до където се докосваме и изключително подходящ и лесен за употреба навсякъде!
Въпреки че много фитнес клубове предлагат алкохолни кърпички, течни дезинфектанти или други методи за почистване, те не са непременно достатъчни за ефективно унищожаване на бактериите и микробите, които излагат клиентите на риск. UV CleanLight Sanitizing WAND е патентована технология за унищожаване на микроби, за които е доказано независимо, че убиват до 99,9% от бактериите, включително MRSA и H1H1 за секунди!Научните изследвания са доказали, че най-ефективната честота за унищожаване на микроби е между 280 nm и 200 nm в тази UV-C диапазон. Следователно, докато nm честотата на гермицидните лампи е била добре контролирана в обхвата, тогава микробът ще бъде унищожен / контролиран ефективно.

Възможностите за инфекция са в изобилие и практически навсякъде, така че е важно да се осъзнае, че използването на UV Clean Light Sanitizing WAND не гарантира, че потребителят ще избегне болести. За да се избегне микробна инфекция, човек трябва да вземе широк спектър от предпазни мерки. Използването на UV Clean Light Sanitizing WAND е важна предпазна мярка, но не и единствената предпазна мярка, която човек трябва да предприеме.

Дезинфектира без химикали, дразнители или остатъци!

Стерилизиращо тестване на ефективността (SGS лаборатория)!

CE certification!
4 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички