Търсене

Какво представлява замърсяването на въздуха на закрито?


Не можете да го видите, но понякога можете да го помиришете. Замърсяването на въздуха в закрити помещения може да възникне от огромно разнообразие от химикали, продукти, дори домашни любимци. Той може да влоши, да раздразни и в някои случаи да причини сериозни вреди.

Цялото комбинирано замърсяване на въздуха в закрити помещения причинява 3,8 милиона смъртни случая в световен мащаб всяка година от заболявания като инсулт и рак на белите дробове.От смог, надвиснал над градовете, до пушене в дома, замърсяването на въздуха представлява основна заплаха за здравето и климата. Комбинираните ефекти от замърсяването на околната среда (на открито) и домакинствата причиняват около седем милиона преждевременни смъртни случаи всяка година, до голяма степен в резултат на повишена смъртност от инсулт, сърдечни заболявания, хронична обструктивна белодробна болест, рак на белите дробове и остри респираторни инфекции.


Замърсяването на въздуха - невидимият убиец

Излагането на замърсители на въздуха в помещенията може да доведе до широк спектър от неблагоприятни последици за здравето както при деца, така и при възрастни, от респираторни заболявания до рак, до проблеми с очите. Можем да оцелеем три седмици без храна, три дни без вода, но само три минути без въздух. И все пак изглежда, че приемаме въздуха за даденост!

Качеството на въздуха в закрити помещения (IAQ) се отнася до качеството на въздуха в сградите и сградите и около тях, особено когато се отнася до здравето и комфорта на обитателите на сградите. Разбирането и контролирането на често срещаните замърсители на закрито може да ви помогне да намалите риска от проблеми със здравето на закрито.Въздействието върху здравето от замърсители на въздуха в закрити помещения може да се наблюдава скоро след излагане или, вероятно, години по-късно.

Определени незабавни ефекти са подобни на тези при настинки или други вирусни заболявания, така че често е трудно да се определи дали симптомите са резултат от излагане на замърсяване на въздуха в закрити помещения. Поради тази причина е важно да се обърне внимание на времето и мястото на възникване на симптомите. Ако симптомите избледнеят или изчезнат, когато човек е далеч от района, трябва да се положат усилия за идентифициране на вътрешни източници на въздух, които могат да бъдат възможни причини. Някои ефекти могат да се влошат от недостатъчното подаване на външен въздух, идващ на закрито, или от условията на отопление, охлаждане или влажност, които преобладават на закрито.Каквато и да е причината и откъдето и да идва, възможността да идентифицирате замърсяването на въздуха в закрити помещения може да помогне на вас и вашите близки да дишате по-лесно. Това също може да намали риска от сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план. В следващите слайдове открийте някои от често срещаните източници на замърсяване на въздуха в закрити помещения, които можете да научите да избягвате за по-чисто и безопасно жилище.

foobot е монитор за качество на въздуха на закрито. Той може да "помирише" невидимите, без мирис замърсители във вашата среда и da ги прави видими чрез своя LED дисплей. С един поглед, цветът и широчината на сиянието ще ви покажат съдържанието и състоянието на въздуха във Вашият дом / офис.


Проследете замърсителите във въздуха, които влияят на Вашето здраве. Приложението foobot Ви запознава с причините и последиците от Вашите дейности и как те влияят на качеството на въздуха във всяко от местата за наблюдение във Вашия дом / офис. Тя Ви дава показания в реално време и графики на всеки замърсител за определен период от време, започвайки от първия ден. Сега ще можете по-лесно да идентифицирате източниците и моделите на замърсяване.


Отворете прозорците си в точното време! Сравнете вътрешния си въздух, наблюдаван от foobot с геолокалния външен въздух - точно от мобилното приложение!

Открийте източниците на замърсяване и ги отстранете foobot Ви предупреждава, когато се появи скок на замърсяване, заедно с вида на замърсителя и с колко замърсяване се занимавате. Ням

а нужда да имате докторска степен, за да разберете Вашия въздух.

foobot събира данните, събрани от четирите му сензора. След това събира цялостна оценка, която отразява индекса на качеството на въздуха на Вашия дом/офис по скала от 0 до 100. foobot работи безпроблемно със SMART термостати и се свързва с вентилационната системата. След това foobot може да поеме вентилационната система и да контролира обновяването на въздушния поток въз основа на измерванията на замърсяването в реално време.


Въздухът във вашия дом / офис може да носи до 100 пъти повече замърсители, отколкото въздуха отвън, но с висококачествена система за чист въздух, тези притеснения могат да бъдат нещо от миналото!3 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички